hu

TÁBORAINK

MLSZ TAO 2015/2016. EDZŐTÁBOR - SIÓFOK - 2016.08.21-23.

Egyesületünk szervezésében és a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO támogatásával U-12/13 éves labdarúgóinkkal négy napot tölthettünk el Siófokon.

Az utazásainkat menetrend szerint közlekedő vonattal oldottuk meg.

Vasárnap reggel 7:45 órakor balassagyarmati vasútállomáson intettünk búcsút szüleinknek, majd egy aszódi és egy budapesti átszállással 12:55 órára érkeztünk meg Siófokra, majd a szálláshelyünkre a Bercsényi Apartmanházba.

A szállásunk pár száz méterre volt a Balatontól. Pár perc sétával a ligetes strandon találtuk magunkat.

Nagyon színvonalas, négy ágyas szobákban lettünk elhelyezve.

A szobák elfoglalását követően nyomban a pár perc sétára található strandra vettük az irányt, ahol a 25 fokos Balaton fogadott minket. A strandon egy jó minőségű strandfoci pályán megtartattuk első, 80 perces edzésünket. Az edzésen a strandlabdarúgás szabályaival, és fortélyaival is megismertettük labdarúgóinkkal.

Az edzést a finom, megérdemelt vacsora követte.

Majd közkívánatra FUNINO bajnokságot szerveztünk.

A csapatok az EB résztvevő válogatottak neveit, játékosait képviselték. Nagyszerű mérkőzéseken a végső győzelmet a Németek szerezték meg (Pribelszki Levente, Kalász Dávid, Rodák Dávid összeállításban).

A hétfői napon a reggelit követően edzéssel kezdtük, ahol 5:5 elleni játékokkal gyakoroltunk. Az edzésről való visszaérkezés után foci "Ki mit tudot" tartottunk, mely elméleti foglalkozáson kérdéseket tettünk fel gyerekeinknek a labdarúgás történetéből, magyar és nemzetközi vonatkozásban.

A versenyt Novák Zétény U/12-es labdarúgónk nyerte meg.

Ebéd utáni pihenést követően menetrend szerint közlekedő autóbusszal Szántódpusztáig, a révig mentünk, ahol komppal Tihanyba hajóztunk.

A tihanyi révtől (3 km , 40 percet) gyalogtúráztunk a Kopaszhegyen át az Apátságig. Bementünk, megnéztük az Apátságot, csodáltuk a Tihanyból nyíló balatoni panorámát, és természetesen teszteltük, a visszhangot.

Hasonló képen jutottunk vissza a megérdemelt esti vacsorára Siófokra.

A harmadik, keddi napon a reggelit követően ismét edzéssel indítottunk.

Már nagyobb létszámban 5 m x 2 m kapukra, és nagyobb területen tartottuk a mérkőzésjátékokat, és 6:6 - 7:7 - 7:8 elleni játékokkal gyakoroltunk.

Az edzésről való visszaérkezés után ismét foci "Ki mit tudot" tartottunk, ahol a magyar labdarúgás múltjáé és jelenéjé volt a főszerep. Ezt a versenyt Szolik Milán U/13-as labdarúgónk nyerte meg. Ebéd után elsétáltunk Siófok jelképéhez a Víztoronyhoz, valamint megnéztük a belvárost. Rövid pihenőt követően a Balatoné volt a főszerep. Ellátogattunk a BEBO Aquaparkba, mely felejthetetlen élményt nyújtott számunkra. A park melletti strandfoci pályán pedig újból a strandfocié volt a főszerep. Nagyszerű, izgalmas mérkőzéseket láthattunk. Az esti vacsorát követően az elmaradhatatlan számháborúzással zártuk a napot.

Az utolsó szerdai napon délelőtt tíz órától még egy 80 perces edzést tartottunk. Majd az ebédet követő rövid fürdőzés után a kora délutáni órákban búcsút intettünk Siófoknak és nagyszerű élményekkel térhettünk haza.

A tábor a Magyar Labdarúgó Szövetség 2015/2016. évi TAO Sportfejlesztési Programjának támogatásával valósulhatott meg.

MLSZ NYÁRI SZÜNIDEI FOCITÁBOR 2016. AUGUSZTUS 01-05.

2016. nyarán egyesületünk kétszer szervezett MLSZ Nyári napközis focitábort az utánpótlás focistáink részére. A meghirdetett második táborra 6-13 éves korig 22 fő jelentkezett, közülük 6 fő az MLSZ adatbázisában eddig még nem szerepelt. A gyerekeket életkoruk, ügyességük alapján, a legelső edzésen kettő csoportra osztottuk. A nagyobbakkal Csábi Szilárd, a kisebbekkel Magyar Gábor foglalkozott. A heti programban napi egy vagy kettő edzés és elméleti foglalkozás szerepelt. A focisták reggel 7:45 órától érkeztek a bázis helyszínül szolgáló Szent Imre Iskolába. Minden nap közösen vonultunk le az edzésekre, a közelben lévő városi műfüves pályára. A foglalkozások mozgáskoordinációs és labdatechnikai gyakorlatokból, kis játékokból, valamint egyszerű támadásvezetés elemekből álltak. Olyan gyakorlatokat kerestünk melyek játékosak, szórakoztatóak és sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek. Figyelembe vettük azt is, hogy a táborban olyan gyerekek is  vannak,  akik  eddig  valamilyen okból nem igazán fociztak,  nem vettek  részt fociedzéseken.       A délelőtti edzéseket követően, az ebéd előtti időt elméleti foglalkozással töltöttük ki. Ezeken érdekesen, interaktív módon megismertettük a gyerekeket a magyar labdarúgás múltjával és jelenével, közebbről foglalkoztunk a Ferencvárossal, annak hagyományaival. Csütörtök reggel, különjáratú autóbusszal Budapestre, az FTC Edzőközpontjába mentünk, ahol az FTC felnőtt labdarúgóinak edzését követtük figyelemmel. Nagy élményt jelentett számunkra testközelből látni az eddig csak a lelátóról, vagy a TV képernyőén keresztül látott labdarúgókat. Válogatott játékosaink közül Gera, Böde, Pintér, Lovrencsis és Dibusz is szerepelt. Az edzés megtekintése után minden kis focistánk lelkesen gyűjtötte a Fradi mezekre, sálakra, poszterekre az autógrammokat, majd közös fotókat készítettünk.

A népligeti Fradi élményt a gödi strandon fürödőzés követte.

Az utolsó, pénteki napon a tábor lezárásaként, értékeléskor minden gyermek névreszóló, egyedi oklevelet és érmet kapott.

Köszönjük az MLSZ támogatását!

Külön megköszönjük a városi sportlétesítmény vezetőjének Gaál Dénes Úrnak, valamint dolgozóinak az önzetlen segítségét! 

MLSZ NYÁRI SZÜNIDEI FOCITÁBOR 2016. JÚNIUS 27-JÚLIUS 01.

2013. évtől kezdődően, már negyedik alkalommal rendezett egyesületünk nyári napközis focitábort utánpótlás focistáink részére.

A meghirdetett táborra 6-12 éves korig 14 fő jelentkezett, közülük 5 fő olyan kis labdarúgó volt, akik eddig az MLSZ adatbázisában még nem szerepeltek.

A gyerekek között kettő lányt is köszöntöttünk, ők a legkisebbekkel végezték a foglalkozásokat.

Az edzések közötti időben projektor segítségével újra átéltük az EB számunkra legszebb pillanatait. Újra megnéztük az osztrákot legyőzését jelentő góljainkat, az izlandiak elleni, és a portugálok elleni bravúros döntetlenünket, valamint a belgák elleni nyolcaddöntőn mutatott bátor, nyílt játékunkat.

A tábor minden napján volt egy EB TOTÓ, melyen versenyeztek a gyerekek, hogy ki tud többet az EB-ről, a labdarúgó válogatottunkról.

A csütörtök reggel Budapestre, a Népligetbe, az FTC-hez mentünk. Az ott táborozó gyerekekkel játszottunk edzőmérkőzést. A mérkőzés után pedig az Aqua World csúzdáin, medencéiben lubickoltunk.

A pénteken, a tábor lezárásaként minden gyereknek névreszóló, egyedi oklevelet készítettünk, és mindenki egy egyedi éremmel gazdagodott.

Köszönjük a tábor sikeres lebonyolításában az MLSZ támogatását!

MLSZ TAO 2015/2016. EDZŐTÁBOR - VELENCE - 2016.június 20-25.

Egyesületünk szervezésében és a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO támogatásával 9 - 12 éves labdarúgóinkkal hat felejthetetlen napot töltöttünk el a Fejér megyei Velencei-tónál.

Az utazásunkat menetrend szerint közlekedő vonattal oldottuk meg.

Hétfőn reggel 7:45 órakor balassagyarmati vasútállomáson intettünk búcsút szüleinknek, majd egy aszódi, és egy budapesti átszállással 11:45 órára érkeztünk meg a szálláshelyünkre, az IFI szállóba.

A szállásunk a Velence Corso szomszédságában volt. Szinte kiléptünk a kapun, máris a gyönyörű homokos, napernyőkkel teli strandon találtuk magunkat.

Négy, nyolc és tíz ágyas szobákban lettünk elhelyezve. A szobák elfoglalását követően nyomban a strandra vettük az irányt. A 27 fokos Velencei-tó fogadott minket. A nagy hőségben felüdülést jelentett számunkra a vízi szórakozás. Labdáztunk, fogócskáztunk, élveztük a tó kellemes vizét, amelyben a hattyúk ott úszkáltak közöttünk. A strandolás után az út másik oldalán lévő focipályára mentünk, ahol megtartottuk az első edzésünket. A jó minőségű pályán nagyszerű hangulatban végeztük el a gyakorlatokat, a kis játékokat.

Az edzést finom vacsora, esti séta a korzón, majd számháborúzás követte. Kihasználtuk a nyári leghosszabb nappalokat, a késő estig tartó játék örömét.

A második, keddi napot edzéssel kezdtük, majd pihenés és egész napos fürdőzés szerepelt a programban. 

A szerdán izgatottan ébredtünk. Nagyon vártuk már a betervezett sárkányhajó túrát és az esti Magyarország-Portugália EB labdarúgó mérkőzést. A reggeli után a közelben lévő sárkányhajó bázisra sétáltunk. Ott egy rövid ismertető, kiképzés követően kettő hajóban szálltunk vízre. Közelebbről bekukkantottunk a tó élővilágába. A nádak közötti labirintusokban evezve több madárfajt is szemügyre vehettünk, útközben pedig sok hasznos dolgot hallottunk a tóval kapcsolatban. Voltak olyan részek, ahol lendületesen, versenytempóban szeltük a habokat.

A szálláshelyre történő visszaérkezés után ebéd, aztán fürdőzés és a kora esti válogatott mérkőzésre való hangolódás szerepelt. A magyar-portugál mérkőzés megtekintéséhez kibéreltük az egyik közelben lévő étterem teraszát. Arcunkat, karjainkat trikolorral kifestve, zászlókkal felszerelkezve ültünk le a képernyő elé, és szurkoltuk végig csapatunk nagyszerű mérkőzését. Megjegyeznénk, hogy a környéken minden étterem zsúfolásig megtelt a szurkoló emberekkel. Megtapasztalhatták "kis" játékosaink a labdarúgás, mint sportág óriási szerepét, valamint a nemzeti összetartozás fontosságát. A szurkolás után a focipályán sötétedésig tartó két kapus játékkal zártuk a napot.

Csütörtökön, az eredetileg délutánra betervezett kerékpáros túránkat a nagy hőség miatt át kellett szerveznünk délelőttre. A közelben lévő kerékpárkölcsönzőben reggel átvettük a bringáinkat, és közel négy óra alatt, kényelmes tempóval megkerültük a tavat. A túra alatt az érdekesebb helyeken megpihentük, a Pákozdi Katonai Emlékparkba is bementünk.

A kerékpározás után, a forró meleg elől siettünk lehűteni magunkat a Velencei-tó vizében.

A vacsora után, az esti edzésen büntetőrúgó bajnokság, és két kapus játék szerepelt, majd a szokásos számháborúzás a velencei sötétben.

A nagy hőség miatt a pénteki napunkat is át kellett szerveznünk. Így a reggeli után, a délelőtti edzés helyett vonattal bementünk Székesfehérvárra, a Koronás parkba, ahol csapatos feladatokkal, játékosan ismertük meg Székesfehérvár történelmét. A park nagyszerű, árnyékos játszótere védelmet nyújtott számunkra a hőségben.

Fehérvárról való visszaérkezésünk után alig vártuk már a tó "hűsítő", már 28 fokos vizét. Kora estig pancsoltunk a tóban.

Este strandfocizással zártuk a programot.

Az utolsó napunkat edzéssel indítottuk, majd fürdőzéssel folytattuk. A kora délutáni órákban búcsút intettünk Velencének és nagyszerű élményekkel térhettünk haza.

A tábor a Magyar Labdarúgó Szövetség 2015/2016. évi TAO Sportfejlesztési Programjának támogatásával valósult meg.

Köszönjük a TAO Programhoz nyújtott anyagi támogatását Dr. Póczi Magdolna Éva, a Biofraktál Kft. ügyvezetőjének, Tóth Andrásnak, a Xhénia Kft. ügyvezetőjének, és Szabó Anettnek, a Liberta Bt. ügyvezetőjének, és nem utolsó sorban a résztvevő gyerekek szüleinek.

2015. MLSZ NYÁRI SZÜNIDEI FOCITÁBOR - 2015. július 27-31. 

Hagyományainkhoz híven 2015-ben is megrendezhettük a nyári szünidei táborunkat. Összesen 34 utánpótláskorú labdarúgó jelentkezett, melyből 5 fő az MLSZ rendszerében még nem regisztrált volt, így létszámban jóval felülmúltuk az előző évi táborainkat.

A program fő bázisának iskolánk projektorral felszerelt egyik tantermét választottuk, az edzéseket pedig a városi nagyméretű műfüves labdarúgópályára tettük. A tábor időrendjében egy, vagy kettő edzés szerepelt. Az edzések közötti szünetekben a pihenés, szabadprogram mellett a projektor segítségével rövid elméleti foglalkozást tartottunk.

A hétfői napon kettő, délelőtti és délutáni edzéssel indítottunk. Az oktatást bontott, kettő csoportban oldottuk meg. Az egyik csoportot Magyar Gábor edző irányította 18 fővel, a másik csoportot Csábi Szilárd 16 fővel. A legelső napon az 1:1 elleni játékok mellett, a létszámfölényes 2:1, 3:1, 4:1, 4:2 játékokat alkalmaztuk, a technikai gyakorlatok mellett. A hétfői nap elméleti részében a magyar labdarúgás múltjával, jelenével foglalkoztunk, mely keretében rengeteg szép gólt néztünk végig a projektor segítségével, valamint a régmúlt labdarúgó sikerekkel foglalkoztunk, jobban kitérve a Ferencváros történelmére, a Fradi Múzeum bemutatására.

A következő keddi napon budapesti kirándulást szerveztünk. A délelőtt folyamán megtekintettük a Ferencváros Grupama Arénáját, valamint végigjártuk a Fradi Múzeumot, amely nagy élmény volt számunkra. A délután folyamán pedig az eredetileg betervezett népligeti edzés helyett, az Óbudai-, Hajógyári-sziget nagyszerű játszóterét, csúszdaparkját fedeztük fel.

Szerdán, csütörtökön és pénteken is napi kettő-kettő edzés szerepelt a programban. Az edzések alatt mozgáskoordinációs feladatokon keresztül, a különböző játékhelyzeteken át kis bajnokságot is szerveztünk a gyerek örömére.

A tábor legvégén az értékeléskor minden kis focistának egy-egy megérdemelt oklevelet és emlékérmet adtunk át.

Nagyszerű élményekkel, új ismerősökkel gazdagodtunk, és bízunk abban, hogy a hagyományt folytatva jövőre is megrendezhetjük.

Ebben az évben is köszönjük Balassagyarmat város sportlétesítmények vezetőjének Gaál Dénes Úrnak a segítségét, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a műfüves pályát és a sportcsarnokot!

2015. SZENT IMRE DSE NYÁRI SPORT-TÁBOR

MEZŐKÖVES-ZSÓRY FÜRDŐ

2015. június 15-től 19-ig iskolánk támogatása segítségével öt felejthetetlen napot töltöttünk el Mezőkövesd-Zsóriban.

Az utazásokat menetrendszerint közlekedő vonattal és autóbusszal oldottuk meg, mely utazások egyedi hangulatot teremtettek a táborozásunkhoz.

Június 15-én, hétfő reggel húsz fő diákkal és öt fő kísérővel izgatottan szálltunk fel a balassagyarmati vasútállomáson a vonatra. Aszódi várakozással, átszállással, közel négy órát utazva érkeztünk meg a tábor helyszínére, a Zsóri Zsibongó Gyereküdülőbe. Az üdülő közvetlenül a fürdő mellett található. Hét-nyolc ágyas szobákban lettünk elhelyezve. Focistáink örömére a szobákból kilépve azonnal a homokos focipályára léphettünk, amit rögtön birtokba is vettünk.

A szobák elfoglalása és a focimeccs után a délutánt a szomszédos fürdőben töltöttük. Az időjárás lehetett volna melegebb is, de a vízben eltöltött aktív mozgással, úszással, csúszdázással elviselhető lett a 26 fokos víz. Sajnos egy nyári zivatar "kiűzött" minket a vízből. A délután hátralévő részében focimérkőzések, tollaslabdázás, ping-pong és Gábor bácsiék vezetésével kis edzés szerepelt a programban.

A jól megérdemelt és finom vacsora után mindenki egészségesen elfáradva került ágyba.

Második napon, kedden korán ébredtük, mivel egy "utazós" kirándulást terveztünk. A reggeli után, nyolc órakor már a buszon ültünk, és Poroszló felé vettük az irányt. Mezőkövesdi átszállással érkeztünk szinte a nyitásra a poroszlói Ökocentrumba. A centrumban megnéztük a hatalmas vízi akváriumot, mely segítségével bepillantást nyerhettünk a Tisza, a Tisza-tó élővilágába, szemtanúi lehettünk a vidra etetésnek is. Ezután hajókiránduláson vettünk részt, melyen a környék gazdag madárvilágát tanulmányozhattuk. A hajókázás után felmentünk a fogadóépület hatalmas kilátójába, és magaslati távolból csodáltuk meg a Tisza-tavat. Nagyszerű élményt jelentettek számunkra a centrumban található játszóterek, azok közül is a legjobban a nem mindennapi vízi játszótér. A centrumban eltöltött közel öt óra gyorsan elrepült, és nagyszerű élményekkel töltődtünk fel.

Az üdülőbe történő visszaérkezés után, a délutánt az előző naphoz hasonlóan úszással, csúszdázással a fürdőben töltöttük.

A vacsora után a táborban megismert debreceni karatésok meghívására focibajnokságon vettünk részt, melyen az egyik csapatunkkal nagy szurkolás közepette döntőbe jutottunk, de sajnos egy góllal alulmaradtunk.

A szép, és tartalmas napunk után mindenki nagyszerűen aludta végig az éjszakát.

A harmadik napunkat a reggeli után Mezőkövesden kezdtük, ahol megnéztük a méltán híres Matyó Múzeumot, imát mondtuk el a múzeum mellett található Szent István Templomban, majd egy nagyszerű játszótérre mentünk, amelyre még többször visszatértünk.

Az ebéd elfogyasztása után fürdőzést terveztünk, de az időjárás közbeszólt és a gyerekek nagy örömére helyette a megismert játszóteret választottuk.

Az esti órákban, a vacsora után a közeli ligetben több fordulós számháborút rendeztünk, melyen a piros csapat bizonyult a jobbnak.

Csütörtökön is korán ébredtünk, mivel a keddi naphoz hasonlóan "utazós" programot tartottunk. A reggeli után Egert vettük célba. Szintén egy mezőkövesdi átszállás után kilenc órakor már Egerben, a Székesegyházban mondtuk el a reggeli imánkat. A templom körbejárása után a várba mentünk, megtekintettük a panoptikumot, 3D-s filmvetítésen mutatták be a vár történetét, valamint élőben egy rövid harcászati bemutatót is megtekinthettünk. Az időjárás már kegyeibe fogadott minket, így a várból a fürdőbe sétáltunk, ahol az elfogyasztott finom giros tál után fürdőzés és hatalmas csúszdázás szerepelt késő délutánig. Annyira belefeledkeztünk a jó hangulatba, hogy villámtempóval kellett sietnünk, hogy elérjük a buszunkat.

A visszaérkezés után vacsoráztunk, és a közkedvelt számháborút játszottunk.

Az utolsó napunkat délelőtt a fürdőben, ebéd után pedig ismét a kedvenc mezőkövesdi játszóterünkön töltöttük. Nem maradhatott ki a játszótéren sem a számháborúzás, valamint a focizás.

A térről rövid gyalogtúrát követően a kövesdi állomáson felszálltunk a vonatra, és jó három óra után negyed nyolc körül érkeztünk haza. Szülőhelyünkhöz közeledve, a vonaton a tábor értékelésekor mindenki egy megérdemelt emléklappal és egy emlékéremmel gazdagodott.

Összességében nagyszerű hangulatú, tartalmas, felejthetetlen öt napot tölthettünk el együtt. Köszönet a résztvevő szülőknek táborban nyújtott aktív segítségért, valamint köszönet az iskolánknak az anyagi hozzájárulásért.

2014. MLSZ NYÁRI SZÜNIDEI FOCITÁBOR - 2014. július 14-19.

Egyesületünk életében másodszor rendezhettünk nyári napközis focitábort az ifjú focipalánták részére. A meghirdetett táborra 6-14 éves korig jelentkeztek gyerekek. A 30 fővel induló csapatból 20 fő az MLSZ adatbankjában már regisztrált, 10 fő pedig új, eddig még nem regisztrált kis labdarúgó volt. A gyerekeket életkoruk, alapján, a legelső edzésen kettő csoportra osztottuk. A kisebbekkel Csábi Szilárd a tábor fő szervezője, a nagyobbakkal Magyar Gábor edzők foglalkozott. A gyerekek között négy lányt is köszöntöttünk, ők a legkisebbekkel végezték a foglalkozásokat. A heti programban napi egy, vagy kettő edzés, és elméleti foglalkozás szerepelt. A gyerekek reggel 7:45 órától érkeztek a bázis helyszínéül szolgáló Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium 10. osztályának a termébe. A megérkezés után minden nap közösen vonultunk le az edzésekre közelben lévő városi műfüves labdarúgó pályára. A foglalkozások mozgás-koordinációs és labdatechnikai gyakorlatokból, kis játékokból, valamint egyszerű támadásvezetés elemekből álltak. A foglalkozásokra olyan gyakorlatokat kerestünk melyek játékosak, szórakoztatóak és sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, valamint figyelembe vettük, hogy a táborban olyan gyerekek is voltak, akik eddig valamilyen okból nem igazán fociztak, nem vettek részt fociedzéseken. A délelőtti edzések általában 8:45-től 10:45-ig tartottak, az edzések befejező részében a tanult elemek alkalmazásával 3:3 elleni játéktól a 6:6 elleni játékig - játékkal zártuk a foglalkozásokat. A délelőtti edzések után, az ebéd előtti időt minden nap elméleti foglalkozással töltöttük ki, amelyeken, interaktív módon megismertettük a gyerekeket a labdarúgás történetével, az irányító szervezeteivel, a magyar labdarúgás hagyományaival, foglalkoztunk játékszabály ismerettel, és rengeteg gólt néztünk meg., újból felelevenítettük a braziliai VB legszebb mozzanatait, góljait. A tábor csütörtöki napjának délutáni edzését feldobta a Ferencváros volt labdarúgójának, a Werder Bremennel német bajnoki címet szerző, 49-szeres magyar válogatott labdarúgónak, Lisztes Krisztiánnak az érkezése, aki élménybeszámolója mellett aktívan is bekapcsolódott a játékba. Úgy gondoljuk, hogy emberi természete, alázatos viselkedése példaként állhat egy labdarúgó palánta előtt. A tábor legvégén minden gyereknek érmet adtunk át, és névreszóló, egyedi oklevelet készítettünk. A programjában a szombati napon délután a Magyarország-Ausztria UP 19 éves Europa Bajnoki válogatott mérkőzés szerepelt, a Szusza Ferenc Stadionban. A mérkőzésre az MLSZ "Gyermek Szektorán" keresztül igényeltük a belépőket. A táborozók közül többen először láthattak élőben válogatott mérkőzést. Nagyon megfogta őket a hangulata. Nagyon jó ötletnek bizonyult a mérkőzés. Köszönjük az MLSZ-nek a belépőjegyeket! A tábor végeztével a gyerekektől és a szülőktől is azt a visszajelzéseket kaptuk, hogy nagyon tetszett a gyerekeknek, sajnálják, hogy vége van, és remélik, hogy megrendezzük jövőre is. Örülünk, hogy csatlakozhattunk az MLSZ Nyári Táborok Programhoz. Köszönjük az MLSZ támogatását, hogy sikeresen lebonyolíthattuk táborunkat, valamint a városi sportlétesítmény vezetőjének, dolgozóinak, és nem utolsó sorban Lisztes Krisztián önzetlen segítségét, hiszen nélkülük nem tudtuk volna sikeresen végigvinni a programunkat!

2013. MLSZ NYÁRI SZÜNIDEI FOCITÁBOR - 2013. augusztus 12-16.

Egyesületünk életében először rendezhettünk nyári napközis focitábort az ifjú focipalánták részére.

A meghirdetett táborra 6-14 éves korig, az OTP Bozsik Programban eddig nem érdekeltek jelentkezhettek.

A 20 fővel induló csapatot vegyes - U7-től kezdve U13-ig - korosztály jellemezte.

A gyerekeket életkoruk, ügyességük alapján, a legelső edzésen kettő csoportra osztottuk.

A kisebbekkel Csábi Szilárd a tábor fő szervezője, a nagyobbakkal Magyar Gábor edzők foglalkozott.

A gyerekek között három lányt is köszönthettünk, ők a legkisebbekkel végezték a foglalkozásokat.

A heti programban napi egy vagy kettő edzés és elméleti foglalkozás szerepelt.

A gyerekek reggel 7:45 órától érkeztek a bázis helyszínéül szolgáló Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium 9. osztályának a termébe.

A megérkezés után minden nap közösen vonultunk le az edzésekre közelben lévő városi műfüves labdarúgó pályára.

A foglalkozások mozgáskoordinációs és labdatechnikai gyakorlatokból, kis játékokból, valamint egyszerű támadásvezetés elemekből álltak.

A foglalkozásokra olyan gyakorlatokat kerestünk melyek játékosak, szórakoztatóak és sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, valamint figyelembe vettük, hogy a táborban olyan gyerekekről van szó, akik eddig valamilyen okból nem igazán fociztak, nem vettek részt fociedzéseken.

A délelőtti edzések általában 8:30 órától 10:30 óráig tartottak, az edzések befejező részében - a tanult elemek alkalmazásával 3:3 elleni játéktól a 6:6 elleni játékig - játékkal zártuk a foglalkozásokat.

A délelőtti edzések után, az ebéd előtti időt minden nap elméleti foglalkozással töltöttük ki. Ezeken a foglalkozásokon érdekesen, interaktív módon megismertettük a gyerekeket a labdarúgás történetével, az irányító szervezeteivel, a magyar labdarúgás hagyományaival, mai helyzetével, foglalkoztunk játékszabály ismerettel, és rengeteg gólt néztünk meg a héten a kivetítőn.

A délelőttöket közös ebéddel zártuk le a közelben, egy önkiszolgáló étteremben.

A szerda délutáni programban a Magyarország-Csehország válogatott felkészülési mérkőzés szerepelt. A válogatott mérkőzés megtekintése sikeres volt, még a tábor utolsó, pénteki napján is áradoztak róla. A mérkőzésre az MLSZ "Gyermek Szektorán" keresztül igényeltük a belépőket. A táborozók mindegyike először nézett meg élőben válogatott mérkőzést. Nagyon megfogta őket a hangulata, még annak ellenére is, hogy szinte egész mérkőzés alatt esett az eső. Nagyon jó ötletnek bizonyult a mérkőzés. Köszönjük az MLSZ-nek a belépőjegyeket!

A mérkőzés utáni napot a késői hazaérkezés (éjjel 24 óra) miatt, később indítottuk. Csütörtökön reggel 9 órától fogadtuk őket, és a délelőtti edzés után, délután is edzés szerepelt a programban. Az edzések közötti elméleti foglalkozásokon megbeszéltük az esti mérkőzést, megnéztük a gólokat, beszélgettünk a válogatottságról, a magyar válogatottról.

A legutolsó napon is napi kettő edzésen vettünk részt, átnéztük a legfontosabb, labdarúgást érintő szabályokat, majd értékeltük a hetet.

A tábor lezárásaként minden gyereknek névreszóló, egyedi oklevelet készítettünk.

A tábor végeztével a gyerekektől és a szülőktől is azt a visszajelzéseket kaptuk, hogy nagyon tetszett a gyerekeknek a tábor, sajnálják, hogy vége van, és remélik, hogy a jövőre is megrendezzük.

Örülünk, hogy csatlakozhattunk az MLSZ Nyári Táborok Programhoz.

Köszönjük az MLSZ támogatását, hogy sikeresen lebonyolíthattuk táborunkat!

Külön megköszönjük a városi sportlétesítmény vezetőjének Gaál Dénes Úrnak, dolgozóinak az önzetlen segítségét, hiszen nélkülük nem tudtuk volna sikeresen végigvinni a programunkat!